αντί προλόγου..

αντί προλόγου..

'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.
Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική...


Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

'Ο,τι λάμπει είναι πράγματι χρυσός;Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ανάδειξη της πόλης μας στη χρυσή πεντάδα των αστικών προορισμών της χώρας. Ωστόσο κανείς δεν μας λέει πώς ακριβώς προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα. Ευκαιρία λοιπόν βρήκαν και οι τοπικοί άρχοντες να πανηγυρίσουν και να κάνουν μεγαλοπρεπείς δηλώσεις. Καλύτερο θα ήταν βέβαια να φροντίσουν όπως της πρέπει την πόλη τους ώστε πραγματικά να ανεβάσουν το επίπεδο του πολιτισμού της καθιστώντας την έναν ξεχωριστό προορισμό στη χώρα.


Αν όμως δει κανείς τις διανυκτερεύσεις κατ' έτος θα εννοήσει το πόσο υπολείπεται η περιοχή μας από άλλες περιοχές που έχουν επίσης τουριστικό ενδιαφέρον.


Χαροποιεί όλους μας βεβαίως το γεγονός της προτίμησης που δείχνεται στην πόλη μας έστω και τυπικά, λυπεί όμως περισσότερο η σκέψη ότι αυτός ο νομός που είναι από τους πιο ενδιαφέροντες στην Ευρώπη δεν ευτύχησε κατά κανόνα να έχει επικεφαλής του ανθρώπους που πραγματικά τον πονούν και είναι αποτελεσματικοί.


Το πρακάτω οδοιπορικό είναι από μια βόλτα της Κυριακής..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου